Skip to content
Puterea Știrilor Video

Un posibil răspuns la problema migrației forței de muncă. Theodor Paleologu: E nevoie de mai multe consulate în afara țării

Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie, Theodor Paleologu, a vorbit despre fenomenul tot mai îngrijorător al migrației forței de muncă în străinătate.

Paleologu consideră că migrația românilor peste hotare reprezintă o enormă problemă, ”care se leagă de o serie de alte probleme din strategia de dezvoltare pe termen lung, și anume faptul că România nu mai are forță de muncă”.

”Nu mai are forță de muncă din punct de vedere numeric, sunt mai puțini pe piața muncii, dar și din punct de vedere calitativ. E o reală problemă economică, fără a mai vorbi de faptul că va crește din ce în ce mai mult ponderea pensionarilor în societatea românească”, a spus politicianul.

Prezidențiabilul PMP crede că un posibil răspuns, ”care nu este însă o soluție la problemă, ci un paliativ, este dezvoltarea rețelei de consulate în afara țării”.

”În fiecare an pleacă vreo 250.000 de români, ceea ce este enorm, iar un nou consulat nu s-a mai înființat de pe vremea lui Baconschi (Tedor Baconschi, fost ministru de externe al României, între 23 decembrie 2009 – 23 ianuarie 2012, în Guvernul Emil Boc – n.r.). E nevoie de noi consulate în Italia, Spania, Franța, Germania, de asemenea în Statele Unite, Canada.

Și mai este un lucru, românii trebuie susținuți atunci când au nevoie, ajutați în afara țării. Nu putem să ne spălăm pe mâini și să ignorăm soarta lor, pentru că de multe ori nu e roză soarta românilor din afara țării. Uneori le este foarte greu acolo unde muncesc și cred că președintele este primul lor apărător”, a precizat Theodor Paleologu la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *