Skip to content
Politică

Un prestigios cotidian francez atacă guvernul Dăncilă: „Un nou guvern român pentru a sugruma justiția”

Anunțul oficial privind componența cabinetului ce va fi condus de al treilea premier social-democrat în decurs de numai un an are deja ecouri în presa internațională. Paul Cozighian publică în Le Figaro un articol intitulat „Un nou guvern român pentru a sugruma justiția”.

Jurnalistul spune că executivul condus de prima femeie premier din istoria României s-ar putea să nu pună capăt instabilității guvernamentale, ajunsă boală cronică de la venirea la putere a PSD. Acest „vals guvernamental” se explică exclusiv prin diferitele tentative de a modifica legile justiției, tentative în care sunt implicați mai mulți înalți demnitari, în special din PSD, care vor să scape de acuzații de corupție, abuz de putere și deturnare a zeci de milioane de euro, potrivit digi24.ro

Autorul articolului din Le Figaro se întreabă și dacă debarcarea lui Tudose este o frondă, dar i se pare mai degrabă o manevră pentru a câștiga timp. Dragnea încearcă din nou să aibă control absolut al puterii, pentru că timpul îl presează. Șeful PSD își joacă ultimele cărți. Și-a pus oameni credincioși în noul guvern și încearcă să forțeze aplicarea noilor legi ale justiției, în ciuda mesajelor alarmante venite dinspre Bruxelles și a riscului unei revolte populare mult mai ample, conchide autorul corespondenței de la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *