Un prim vas încărcat cu alimente a ajuns în Gaza

Nava
Sursa foto: Pixabay

Un prim vas transportând alimente pentru populaţia din Fâşia Gaza înfometată de mai bine de cinci luni de război a ajuns vineri pe coasta teritoriului palestinian, într-un moment în care Hamas pare să-şi fi schimbat poziţia în vederea unui armistiţiu, notează AFP.

Mişcarea islamistă palestiniană, care a cerut până în prezent de la Israel o încetare definitivă a focului înainte de orice acord privind eliberarea ostaticilor reţinuţi în Fâşia Gaza, s-a declarat pregătită pentru un armistiţiu de şase săptămâni asociat cu un schimb de ostatici contra unor prizonieri palestinieni.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a anunţat apoi că o delegaţie israeliană va merge în Qatar în cadrul negocierilor în jurul acestui schimb, fără a preciza când.

Casa Albă este „prudent optimistă” pentru negocierile privind un armistiţiu, a afirmat vineri un purtător de cuvânt.

„Propunerea care a fost făcută (de mişcarea palestiniană) este, în linii mari, compatibilă cu principiile acordului la care lucrăm de câteva luni”, a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

Între timp, un prim vas al ONG-ului spaniol Open Arms, remorcând o barjă încărcată cu 200 de tone de alimente, a ajuns în Gaza City (nord), potrivit imaginilor realizate de AFP.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: