Skip to content
Politică

Un primar a făcut scandal, dar a căzut în plasa DNA şi a ANI. Silviu Mănăstire nu-l vede cu ochi buni în alegeri (VIDEO)

Un primar de municipiu a făcut scandal, dar a căzut în plasa DNA şi a ANI. Jurnalistul Silviu Mănăstire nu îl vede cu ochi buni pe edil în apropiatele alegeri locale.

Este vorba despre PNL-istul Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, arestat în august 2015 pentru luare de mită, dar eliberat între timp, conform b1.ro.

„Inainte de a va prezenta subiectul emisiunii de azi vreau sa va povestesc o intamplare: acum aproximativ 3 ani am fost sunat de un domn primar extrem de agresiv, deranjat evident de informatiile difuzate despre el; primarul si-a facut obisnuitul numar, m-a amenintat cu procese si cu represalii.

Primarul respectiv se jura ca informatiile mele sunt doar acuzatii lipsite de fundament facute de agentia nationala de integritate- cu care avea un proces pe rol. Dupa doi ani de la acea discutie procurorii DNA l-au retinut pe primar pentru acuzatii de coruptie, ce aveau legatura tocmai cu informatiile prezentate in emisiune.

Numele personajului este Constantin Hogea, primarul orasului Tulcea. Hogea a fost arestat anul trecut in luna august pentru acuzatii de mita, intre timp se afla in libertate.

Se vede treaba ca primarul Hogea are obrazul gros din cauza ca nu si-a dat demisia din functie. Mai mult, Hogea vrea sa candideze pentru un nou mandat chiar si independent, daca cei de la PNL, partidul sau, nu-l mai sustin in alegeri. De fapt mai multi primari cu probleme penale vor candida din nou la alegerile locale din iuniue pentru ca au vazut un lucru: din pacate romanii in esenta nu vor sa fie condusi de oameni corecti.

Povestea primarului Hogea de la Tulcea  este aceeasi ca si in alte multe orase si comune din tara: un om simplu ajunge jupan, adica primar, si nu mai poti sa-l schimbi din functie indiferent ce face. Asa se ajunge ca anumiti primari sa fie luati pe sus cu mascatii dupa ce au stapanit localitatile e12-14 ani. Oamenii ii voteaza in continuare pe considerentul ca „oricum si ceilalti sunt hoti iar primarul nostru e totusi om bun la suflet”. 

Unul dintre motivele pentru care romanii gandesc asa este lipsa de informare: iar aici vinovata este presa centrala care nu dezbate subiecte de interes local. Jurnalistii de la bucuresti vorbesc adesea cu dispret despre „provincie” iar pentru ei o stire de la Tulcea, de exemplu, nu este de interes pentru a fi difuzata.

Pot pune ramasag ca alegatorii din Tulcea nu stiu ce afaceri grele a facut primarul lor Constantin Hogea in cei 14 ani de cand este jupan in oras. Un lucru este cert: Hogea este cu mult- foarte mult mai bogat acum in comparatie cu anul 2004 cand a devenit primar dint-un simplu profesor de liceu. Faptul ca s-a imbogatit i-a adus si problemele penale. Hogea nu a avut inteligenta sa stie stie cum sa-si ascunda banii negri. In prima faza agentia nationala de integritate a descoperit mai multe tranzactii suspecte prin care primarul Hogea a cumparat un apartament si un spatiu de productie. Tranzactia a avut loc  in luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011. Suma totala platita e Hogea a fost de circa 77 de mii de euro.

La data efectuării tranzacţiilor imobiliare primarul si sotia lui nu aveau banii necesari acestor tranzacţii. Sau cel putin, aveau banii dar nu erau declarati. Aflat in ancheta ANI, Hogea a incercat sa inveteze doua contracte de imprumut, in ideea ca ar fi luat banii de la niste cunoscuti. Numai ca aceste două contracte nu au fost trecute în declaraţia de avere, deci primarul s-a ales si cu o acuzatie de fals în acte, prin omisiune.

Inspectorii ANI au dus investigaţia mai departe şi au aflat că primarul Hogea şi soţia sa au deţinut o companie pe care au împrumutat-o cu suma de 45.000 de euro de, bani cash. Acesti bani  nu apar nicăieri în declaraţia de avere si nici nu pot fi justificaţi de primarul din Tulcea.

Dupa investigatia ANI primarul Hogea s-a calmat gandindu-se ca nu i se poate intampla nimic – mai ales ca Hogea a contestat in instanta raportul ANI. Insa inpectorii agentiei au trimis toate documentele procurorilor DNA iar acestia il acuza acum pe Hogea ca a luat spaga un apartament de la patronul unei firme de constructii care avea contracte cu primaria Tulcea.

Patronul, un anume Cornel Georgescu este acuzat si el de dare de mita, Georgescu  este cel mai bogat om din Tulcea; banii insa si i-a facut in principal cu statul si cu primaria Tulcea. O alta acuzatie este ca primarul administra de facto o firma de panotaj si publicitate stradala din Tulcea. Cu alte cuvinte cetateanul Hogea si-a facut firma de inchiriat panouri publicitare, prin interpusi, iar firma primea avize de la primarul Hogea.

Saptamana viitoare continuam in forta campania noastra dosar de candidat”, a relatat Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *