Skip to content
Vâlcea

Un primar a murit infectat cu SARS-CoV-2. Nu era vaccinat şi a stat acasă o săptămână, după testare

adevărul.ro

Ionel Michiu (61 de ani), primarul comunei Stăneşti din judeţul Vâlcea, a decedat vineri dimineaţa, 15 octombrie, la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Constantin Anastasatu” din Mihăeşti.

Aici a fost internat în urmă cu două zile în stare gravă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea.

Ionel Michiu aflase că este infectat cu SARS – CoV-2 în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar pentru că nu a avut simptome deosebite, a preferat să se trateze acasă.

A revenit o săptămână mai târziu la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea pentru că se simţea foarte rău. Infecţia deja afectase plămânii.

Miercuri, s-a luat decizia de a fi transferat la un spital de specialitate din judeţ, unde, în ciuda eforturilor medicilor, a murit. Bărbatul suferea şi de alte afecţiuni.

Reprezentanţii DSP Vâlcea au mai precizat că primarul din Stăneşti nu se nevaccinase.

Avea hipertensiune şi diabet  

„S-a prezentat în data de 3 octombrie la UPU. Aici i s-a făcut un test rapid şi fiind diagnosticat pozitiv a primit reţetă pentru tratament la domiciliul. În data de 9 octombrie, a revenit la UPU cu afectare pulmonară. A rămas sub supravegherea medicilor de aici până pe data de 13 octombrie. De la Spitalul Judeţean Vâlcea a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti, pe sursă de oxigen. A fost declarat decedat în data de 15 octombrie. Avea comorbidităţi: hipertensiune arterială şi diabet zaharat de tip II”, a menţionat Amelia Piţigă, purtător de cuvânt al DSP Vâlcea.

Ionel Michiu, fost ofiţer de carieră, originar din zona Moldovei, din judeţul Neamţ, era primar de 13 ani, fiind acum la al patrulea mandat din partea PNL.  Rata de infectare cu SARS – CoV-2 în Stăneşti – Vâlcea era în data de 15 octombrie, raportată la ultimele două săptămâni, de 5,67 de cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *