Skip to content
Politică

Un primar liberal vrea „taxă pe paragină”

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, vrea să introducă o „taxă pe paragină” pentru clădirile din oraş aflate în stare avansată de degradare şi pentru terenurile invadate de vegetaţie, sperând ca astfel proprietarii să îşi îngrijească imobilele şi terenurile.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, luni, că a constatat că în oraş, dar şi în ţară sunt „o mulţime” de terenuri neîngrijite şi de clădiri degradate şi că doreşte ca la Timişoara, cel puţin, să fie introdusă o „taxă pe paragină”, scrie Mediafax.

" "

„Constatăm că în Timişoara – dar putem face aceeaşi constatare şi în ţară – o mulţime de proprietăţi, terenuri şi clădiri, ajunse pe mâna unora şi altora, de o manieră care naşte semne de întrebare, sunt lăsate în paragină. Imaginea oraşului este afectată puternic de clădirile în paragină, unele chiar în curs de a se prăbuşi, altele prăbuşite, dar cu părţi din ziduri rămase. La fel este valabil pentru terenuri. Vedem terenuri pe care nici măcar nu şi le împrejmuiesc proprietarii, sunt pline de bălării. Vreau să introducem taxa pe paragină. Am făcut o tentativă de introducere a taxei pe turnuleţ, nu s-a putut, doresc acum să introducem taxa pe paragină prin care să apară creanţe fiscale pentru cei care nu sunt în stare să îşi valorifice proprietăţile”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul a spus că nu rezolvă nimic dând amenzi proprietarilor, doarece aceste amenzi sunt atacabile în instanţă şi se prescriu în trei ani.

„Dacă nu sunt în stare să îşi pună în valoare aceste proprietăţi, indiferent cum le-au obţinut, trebuie să plătească. Dacă ne limităm la amenzi, acestea sunt atacate în instanţă, iar după trei ani sunt prescrise”, a explicat el. Întrebat cum va fi încadrată această taxă, Robu a spus că nu există în Codul Fiscal o ”taxă pe paragină”, dar că neîngrijirea proprietăţilor afectează mediul înconjurător.

1 comentariu la “Un primar liberal vrea „taxă pe paragină”

  1. Alt nebun ajuns primar. Pai daca nu au bani sa le intretina, de unde vor avea sa-ti plateasca tie amenzile, mai poetule ? Sau vrei sa-i fortezi sa le vanda pe doi lei tot la tiganii cu care esti pe felie ? Nu am sa inteleg ce blestem e aruncat pe orasele astea minunate de dincolo de Carpati sa aiba asa primari. Robu, Falca, Boc, Iohannis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *