Skip to content
Politică

Un primar PMP care a strâns o avere la nuntă vrea să renunțe la pensia specială

radioiasi.ro

Un primar al Partidului Mișcarea Populară (PMP) care a strâns o avere la nuntă vrea să renunțe la pensia specială.

Astfel, este vorba despre edilul orașului Ulmeni din Maramureș, Lucian Morar, aparent primul primar din România care face o asemenea mutare. El susține că la baza unei pensii trebuie să stea principiul contributivității, iar nu principiul solidarității sau cel al pensiilor speciale pentru aleșii neamului, relatează JurnalMM.ro.

Totuși, Lucian Morar a făcut deliciul presei tabloide în noiembrie 2017, când a susținut că după propria nuntă – la care participaseră peste 3.000 de invitați – strânsese peste 150.000 de euro.

Partea proastă este că nu am reușit să-i consultăm primarului declarația de avere (ca să vedem, de exemplu, dacă și-a trecut acolo banii de la nuntă), întrucât site-ul instituției pe care o conduce este nefuncțional.

În altă ordine de idei: iată ce a declarat joi Morar, într-o conferință de presă susținută alături de propriul șef de partid, Eugen Tomac:

„Am avut discuții pe marginea Codului Administrativ votat în Parlament. Sunt și elemente negative cu care eu, personal, nu sunt de acord și cred că sunt îndreptățit să spun lucrul acesta din două motive. În primul rând, pe lângă calitatea de președinte al PMP Maramureș sunt și primarul oreșului Ulmeni și mi se pare moral, corect și normal ca în societatea românească să nu existe mai multe categorii de pensionari: cei cu privilegii și pensii speciale (cum sunt parlamentarii și – mai nou – se dorește ca și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene) și totodată cei foarte mulți pensionari, care trăiesc cu pensii sub 100 de lei pe lună.

În al doilea rând. în ceea ce privește anumite discriminări sau privilegii (spun: «discriminări» în sens forțat, deși poate pare un gest populist), în momentul când va hotări Curtea vis-a-vis de lege, dacă este sau nu constitițională, eu personal mă voi duce să dau o declarație notarială în nume propriu, că nu vreau să beneficiez de o pensie specială, și voi trimite această declarație Casei Naționale de Pensii.

Nu știu dacă este legal, nu știu dacă este suficient, dar până când în Parlament nu se va reveni la o stare de normalitate, până când toată populația României va avea pensii bazate pe contributivitate, eu voi face acest gest”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *