Skip to content
Politică

Un primar PNL cu greutate intră din nou în vizorul DNA

Newsar.ro

Procurorii Departamentului Național Anticorupție (DNA) din serviciul teritorial Mureș au dispus joi, 10 august, punerea în mișcare a acțiunii penale  și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele lui Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, pentru ”săvârșirea infracțiunii de uzurparea funcției cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale)”, potrivit unui comunicat al instituției, transmis redacției PS News.

În același dosar este pus sub acuzare, de asemenea, fostul viceprimar al municipiului Târgu-Mureș și consilier al lui Dorin Florea, Maior Sergiu Claudiu, ”pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată”, potrivit comunicatului DNA.

Dorin Florea se află la al treilea dosar instrumentat de DNA. În precedentele două, deschise în 2015, Florea fusese trimis în judecată pentru abuz în serviciu privind finanțarea unui teren de fotbal. Florea este primar al orașului Târgu-Mureș din anul 2000, aflându-se la al cincilea mandat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *