Skip to content
Politică

Un primar PNL din Teleorman învârte contracte de zeci de milioane de lei, bani publici

stiridb.ro

Un primar al Partidului Național Liberal (PNL) din județul Teleorman învârte contracte de zeci de milioane de lei, bani publici. Vedeți mai jos cine este acesta și ce obiecte de activitate au contractele.

Este vorba despre Cristian Adrian Tismănaru, cel care este din 2016 primarul PNL al comunei teleormănene Dracea. Succesul lui în politică a coincis cu un boom al afacerilor proprii. Într-un singur an, firma sa, Cristiţă SRL, a primit 20 de milioane de lei de la stat, prin contracte încheiate cu primăriile vecine, scrie Jurnalul Național.

Publicația adaugă că nu putem şti însă care este impactul asupra bunăstării sale materiale, pentru că pe site-ul primăriei Dracea nu există nicio declaraţie de avere, iar portalul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) era nefuncțional de câteva zile în momentul redactării articolului. Liberalul devenit milionar după alegerea sa ca primar are de lămurit şi incidentele de acum trei ani, când mai mulţi localnici din Bogdana l-au acuzat că i-a bătut cu bâta.

Primăria comunei teleormănene Crângu a atribuit pe 04.04.2018 un contract pentru modernizarea drumurilor din localitate firmei Cristiţă SRL din Dracea, în valoare de 4.035.066,14 lei, fără TVA, bani din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Câteva zile mai devreme, pe 26.03.2018, aceeaşi Cristiţă SRL primea şi de la primăria din Drăgăneşti- Vlaşca un contract de 1.590.485,02 lei, fără TVA, pentru construcţia unei grădiniţe cu patru săli de clasă. Atâtea milioane pentru o mică firmă de construcţii din Teleorman, într-un interval aşa de scurt, repezintă o adevărată mană cerească pentru patronul său. Unicul asociat al Cristiţă SRL este Cristian Tismănaru, un afacerist care a început să primească bani frumoşi de la stat de când a devenit primarul PNL al comunei Dracea.

În iunie 2016, după alegerea sa ca primar, Cristian Tismănaru l-a numit administrator al firmei pe Marius Cristian Rădulescu, un avocat care manageriază şi cealaltă afacere a politicianului, Mirumar SRL. Cristiţă SRL are puncte de lucru şi în comunele Putineiu şi Crângu, adică acolo unde firma primarului din Dracea a primit mai mult contracte. Societatea a raportat pentru anul 2017 afaceri de 3,9 milioane lei, un salt de 50% faţă de anul anterior, când declara o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei.

Citiți mai multe AICI, inclusiv despre contractele obținute prin atribuire directă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *