Skip to content
Politică

Un primar prahovean și soția acestuia au fost reținuți

Primarul comunei prahovene Florești, Eugen David,  și soția acestuia, Simona David, consilier județean din partea PNL, au fost reținuți în urma mai multor percheziții și audieri în dosarul privind obținerea abuzivă de fonduri publice, au declarat surse judiciare.

Alte două persoane au mai fost reținute în același dosar, aceștia urmând să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor s-a constatat că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, potrivit unui comunicat al IJP Prahova.

În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei„, se precizează în comunicat, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *