PSnews

Ediția de București

Un primar PSD face propria revoluție fiscală. Vrea să pună impozit pe Casa Poporului

psnews.ro

Parlamentul și mai multe ministere ar putea ajunge să aibă nevoie de un buget mai mare de cheltuieli, dacă primarul sectorului 5, Daniel Florea (PSD), ajunge să își pună în practică ideea de a pune impozit pe clădirile acestora.

Calculele edilului arată că ar putea suplimenta consistent bugetul local, dacă ar ajunge să aplice un impozit pe clădirile cele mai importante din sector.

Într-un interviu DCNews.ro, Florea a apreciat că fiecare administrație locală importantă din țară pierde anual câteve milioane de euro prin scutirea de impozit a clădirilor aparținând instituțiilor publice ale statului, fapt care îl face să ceară modificarea Codului Fiscal.

„La noi în sector sunt toate ministerele importante, Parlamentul. Din socotelile care s-au făcut de-a lungul timpului a rezultat că fiecare județ sau fiecare sector ar lua câteva zeci de milioane de euro pe an din aceaste impozite și taxe, bani care ar contribui serios la dezvoltarea comunităților locale.

Dacă mie mi-ar plăti Parlamentul 1,5%-2% din valoarea de 1 miliarde, aș lua 15-20 de milioane de euro în condițiile în care pe mine mă costă salubrizarea 9 milioane și mă costă cam 250.000 de euro să anvelopez un bloc”, și-a făcut calculele Florea.

Primarul sectorului 5 susține că ar putea trece la anveloparea anuală a 45-50 de blocuri din fonduri proprii și ar rămâne și cu fonduri pentru plata salubrăzii în sector.

„Mi se pare profund incorect, nedrept și cred că și neconstituțional să-i obligi pe oamenii care au proprietăți să plătească impozite și taxe locale, dar instituțiile centrale, nu”, a mai spus Daniel Florea, în cadrul interviului.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi