Skip to content
Politică

Un primar PSD nu mai poate suporta. DEZVĂLUIRI care nu-i pică bine lui Dragnea

stirilekanald.ro

Un primar PSD rupe tăcerea și vorbește fără ocolișuri despre situația din interiorul partidului.

Mai exact, primarul PSD din comuna sibiană Cârța, Cristin Magheru, le-a ținut, miercuri, premierului social-democrat Mihai Tudose și președintelui PSD, Liviu Dragnea, un discurs fără ocolișuri despre situația reală a României, cea de la firul ierbii.

Astfel, principalele idei expuse de primar, potrivit publicației locale turnulsfatului.ro, au fost lăudat de organizația PSD, liderul local de partid spunând că primarul din Cârța este un model: comuna pe care o conduce are stații de epurare, canalizare, școli renovate, cămine, dispensar.

Iata ce le-a spus edilul premierului și președintelui PSD:

1. Jumătate din proiectele care se fac în țară,din bani publici, sunt inutile.

”Le-am spus și acolo. Am vrut să fie altceva această întâlnire și m-am așteptat să fie altceva, pentru că nu ai des șansa să te întâlnești cu mai-marii care sunt. Văicăreala primarilor, te doare creierul… Le-am spus și acolo ce am avut de spus, poate să se supere partidul pe mine, mă doare undeva de ei! Eu vreau să fiu corect și vă pot spune că a fost o văicăreală fără margini. Le-am și spus și nu le-a plăcut discursul meu. În această ciorbă nu intră doar PSD-ul, intră toți. Dacă vă uitați cu atenție la listă (n.r. – de proiecte guvernamentale), jumătate sunt ”avioane”. Dacă te uiți ce proiecte se fac în țara asta, pe bani publici, mori de nervi! Și de-o parte, și de alta. Mai e o chestie foarte importantă. Dacă se dau banii ăștia, ar trebui să vadă cineva ce impact și asupra cui. Nu putem să alocăm sute de milioane de lei într-o localitate cu o mie de locuitori! Bă fraților, nu putem face așa ceva, banii ăia sunt și ai mei! Le-am spus! Se uitau ca la dracu la mine”.

2. O parte din primari sunt „zero barat”

“Se ridică unul că are nu știu câte avize pe care nu le primește. Și ce vrei, am zis, să ți le dea ilegal? Nu i-am luat cu frumosul. Cine ești tu să ceri așa ceva?  S-au făcut și de rahat. A venit acela din Hoghilag, că nu are școală. Și a venit să ceară bani pentru școală. Erau uimiți ăștia. Când a auzit, Dragnea s-a schimbat la față. Zice că ‘n-am bani să repar, că se duce dracului sediul școlii și că ne trebuie’. ‘Bun’, zice Dragnea, și de câți bani ai nevoie? ‘Păi să vedeți că…’ Habar nu avea. Bă băiete, câți bani îți trebuie? Ai făcut un studiu, ai făcut ceva? Ai întreprins ceva, că se prăbușește totul? Nu. Zero barat. La fel și la Dumbrăveni. Că nu mi-au dat bani, ca la alții. Are dreptate, într-un fel, că ar trebui să se țină cont de proporție. Dacă la Cîrța ai dat 300 de mii de lei, la Dumbrăveni să dai de 10 ori, că de 10 ori ești mai mare. Băi oameni buni, păi îi dai la Vurpăr 49 de milioane să-și facă drumurile, mă?! Bă oameni, eu muncesc pentru banii ăia! Eu dau impozite la stat. Nu mi se pare normal. Dar nu ai cu cine… Nu ne facem bine în țara asta. Nu ai cu cine. Ne domină prostia peste tot”, mai spune primarul.

”Le-am spus că, la Arpaș, a funcționat patru ani de zile o școală cu un copil. Sunteți nebuni la cap… Nu vedeți că nu mai avem copii la școală? Avem clase cu cinci, șase copii? Hai să facem ceva! Avem șapte școli pe o suprafață de 15 kilometri, cu șapte directori. Le-am spus și aseară. Cheltuim o sută de miliarde, cel puțin, cu ăștia șapte directori și șapte școli și rezultatul e minus infinit. Alocăm proiecte de miliarde, în loc să facem un campus, o rânduială de rânduială. Suntem o națiune pierdută… Dacă scot și viza de America, good-bye! Toată lumea pleacă. Și bătrânii pleacă. Avem sate goale și facem proiecte de 49 de milioane de lei în Vurpăr! Bă frate, 49 de milioane? Bă, frate, băăă!”

4. Membrii de partid se poartă slugarnic față de șefii politici

“Eu nu mă mai duc la întâlniri. M-am săturat să văd oameni de ăștia ipocriți. Când îi auzi cu ”să trăiți”, cu plecăciuni, da’ cine vei fi tu, frate? Pe deasupra, m-ați și ținut acolo (n.r. – la sediul partidului, unde era programată inițial întâlnirea cu Liviu Dragnea) două ore, ca pe-un fraier. M-ați ținut ca pe un fraier, am zis! Am crezut că venim să discutăm, să avem ocazia să construim ceva, să spunem de ce ne doare. Eu, dacă zic o vorbă, rămâne vorbă. Ai zis că faci aia, păi fă-o!”

1 comentariu la “Un primar PSD nu mai poate suporta. DEZVĂLUIRI care nu-i pică bine lui Dragnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *