Skip to content
Politică

Un român a ajuns erou în Anglia după ce a salvat un bătrân dintr-o casă în flăcări

" "

Un român a ajuns erou în Anglia după ce a intrat într-o casă în flăcări și a salvat un bătrân de la moarte.

Cristian Dumitrescu, un român care lucrează ca taximetrist în orașul Exeter a ajuns erou în presa britanică.

" "

Românul, originar din Iași, a reușit să salveze de la moarte un bătrân a cărui casă fusese cuprinsă de flăcări.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, într-un cartier liniștit din orașul Exeter din Anglia.

Cristian Dumitrescu se afla la volanul taxiului său și transporta un client când, la un moment dat, a observat că un incendiu a izbucnit la casa unui client fidel de-al său.

Fără să stea pe gânduri, românul i-a cerut clientului să rămână în mașină și să sune la pompieri și a intrat în casa cuprinsă de incendiu.

Românul s-a ghidat după strigătele de ajutor ale bătrânului, care se afla la primul etaj al casei, și a ajuns la el. L-a luat în spate și a reușit să iasă în curtea casei.

Cei doi au primit îngrijiri medicale și au ajuns la spital pentru a fi tratați de intoxicație cu monoxid de carbon, notează presa din Anglia.

„Eram cu un client în mașină și mergeam către gară în momentul în care am văzut casa care ardea. L-am rugat pe client să rămână în mașină și am fugit către casă. Am auzit pe cineva care striga după ajutor. Nu am putut să îmi dau seama de nimic pentru că era foarte mult fum. Am ajuns la primul etaj, l-am luat în spate și am ieșit din casă”, a declarat Cristian Dumitrescu pentru presa locală.

Potrivit jurnaliștilor britanici, Cristian Dumitrescu nu se afla la prima faptă eroică. În urmă cu ceva timp, românul din Iași a ajutat un bărbat care căzuse din scaunul cu rotile și rămăsese imobilizat pe stradă.

Citește mai mult: observator.tv

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *