Skip to content
Societate

Un român a găsit un mobil în Italia şi voia să-l restituie proprietarului, dar acum riscă închisoarea

Un român de 41 de ani care trăiește în Florența a găsit un telefon mobil pe stradă și a vrut să-l returneze proprietarului, însă a fost reclamat pentru furt, faptă care se pedepsește cu închisoarea.

Ioan, care lucrează în construcții, a povestit pentru La Nazione că a găsit telefonul pe stradă, în timp ce mergea spre serviciu. „Eram în drum spre serviciu când am văzut un telefon mobil pe jos, în mijlocul străzii. Mi-am spus: Poate trece o mașină peste el și îl sparge. Așa că l-am luat și am așteptat să mă sune proprietarul. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliția. M-a denunțat pentru furt și acum risc să fiu judecat”, spune Ioan.

A spus că după ce a ridicat telefonul a văzut că acesta era deschis și a fost convins că, mai devreme sau mai târziu, va fi sunat de proprietar și astfel îl va putea returna. Într-adevăr, acesta a sunat după o oră, însă Ioan lucra și nu a auzit apelul. Telefonul a sunat din nou la orele prânzului și a vorbit cu posesorul. Încă mai avea telefonul la ureche când a ieșit dintr-un restaurant să i-l returneze. „Imediat ce am ieşit afară, am văzut că erau doi poliţişti cu el. A început să strige: El este!”

Românul a explicat că a găsit telefonul și că a răspuns la el tocmai pentru că voia să-l returneze, însă proprietarul, un tânăr, a continuat să țipe că este un hoț. „Crezi că dacă aş vrea să ţi-l fur l-aş păstra şi ţi-aş răspunde?, i-am explicat. Şi atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai mult: De fapt, ai fost prost”, a mai spus românul.

Ioan recunoaște că a greșit și că trebuia să meargă direct la poliție când a găsit telefonul, dar a crezut că poate rezolva problema mai rapid și mai simplu astfel, scrie digi24.ro.

Locuiește de 20 de ani în Italia, dar nu s-a gândit niciodată că poate să ajungă într-o situație atât de neplăcută. „Am ajuns aici acum 20 de ani și mă simt grozav. Florența este orașul meu și nu m-am gândit niciodată că mă voi afla într-o astfel de situație. Pot să ajung la judecător pentru că am vrut să returnez telefonul proprietarului său de drept. Nu este absurd?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *