Skip to content
Justitie

Un român, arestat pentru un jaf de zile mari în Austria – 4.500 de telefoane, de 3,3 milioane de euro, într-o singură zi

Un român de 55 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Albă-Iulia în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Austria, unde bărbatul este acuzat că face parte dintr-o grupare care a furat de la Telekom, într-o singură zi, 4.500 de telefoane în valoare de peste trei milioane de euro.

Judecătorii Curții de Apel Albă Iulia l-au arestat la începutul lunii august pe un român de 55 de ani pe numele căruia autoritățile austriece au emis un mandate european de arestare.

Potrivit documentului prin care a fost cerută arestarea romanului, bărbatul este acuzat că, împreună cu mai mulți „tovarăși” a furat într-o singură zi telefoane în valoare de 3.3 milioane de euro. „La data de 08.12.2019, persoana solicitată, împreună cu alte persoane, au pătruns în incinta sediului profesional al Companiei „A1 TELEKOM Austria AG”, din localitatea HAGENBRUNN, Austria, de unde au sustras un număr de 4.500 de bucăți telefoane mobile marca SAMSUNG, APPLE și HUAWEI, cauzând prejudiciul în suma de aproximativ 3,3 milioane euro„, se arată în mandatul european emis pe numele românului.

În fața judecătorilor români, bărbatul a declarat că în noaptea de 8 decembrie 2019 nu se află în Austria. Magistrații români au dispus arestarea bărbatului pentru predarea lui autorităților austriece în vederea continuării anchetei, scrie ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *