Skip to content
Politică

Trafic de droguri în valoare de 21 de milioane de euro. Un român, condamnat la închisoare

Un şofer român, traficant de droguri, a fost condamnat la 17 ani de închisoare în Anglia, după ce a fost prins în timp ce transporta într-un autocar plin cu copii cocaină în valoare de 21 milioane de euro, potrivit romaniatv.net.

 

Românul, Ioan Buciută, în vârstă de 50 de ani, a mărturisit că urma să primească 5.000 de euro pentru transportul drogurilor. Autocarul plin cu copii plecase din Bucureşti spre Marea Britanie, iar drogurile ar fi fost puse în maşină la Bruxelles, unde a făcut o oprire. Aici se pare că ar fi fost plasate drogurile, 130 de pachete cu o greutate de 140 de kilograme.

Stupefiantele fuseseră ascunse într-un compartiment secret, la bagaje. Valoarea de piată a cocainei a fost evaluată la 18 milioane de lire sterline, adică peste 21 de milioane de euro.

Capturea a fost făcută în portul britanic Dover, unde poliţia a intervenit pe baza unor informaţii primite. Copiii şi-au continuat excursia spre hotel cu taxiuri.

Ioan Buciută era cărăuş pentru o grupare criminală din România, potrivit presei britanice. În octombrie anul trecut a fost inculpat pentru trafic de droguri de mare risc, iar astăzi condamnat la 17 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *