Skip to content
Societate

Un sat din România are un singur proprietar. Cât a plătit un om de afaceri pentru zeci de case și sute de hectare de pământ

b1

În urmă cu câțiva ani, un sat din România era recunoscut pentru faptul că avea un singur locuitor. Ulterior, satul Roșia, situat la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, a fost cumpărat de un om de afaceri care s-a născut aici.

Sute de hectare de teren și zeci de case au fost cumpărate cu o sumă modică, echivalentul unui apartament. Pentru că nu a vrut să lase locul în ruină, omul de afaceri a făcut câteva investiții și a dezvoltat ecoturismul în regiune, potrivit spynews.ro.

Odată cu apariția fabricilor la Orăştie, aproape tot satul a fost abandonat de locuitorii săi. Până de curând, un bătrân de 77 de ani a fost singura persoană care mai locuia în sat.

Un afacerist născut aici a hotărât, în urmă cu 10 ani, să renoveze casa părintească, moment în care mai multe proprietăți au început să fie scoase la vânzare. Ușor-ușor, afaceristul a devenit singurul proprietar al celor 12 case și 300 de hectare de pâmânt din satul Roșia.

Pentru a deveni proprietarul întregului sat, bărbatul a plătit suma de 400.000 de lei, echivalentul a 81.000 de euro. Ulterior, acesta a mai făcut câteva investiții suplimentare pentru a dezvolta conceptul de „ecoturism” în regiune.

 

1 comentariu la “Un sat din România are un singur proprietar. Cât a plătit un om de afaceri pentru zeci de case și sute de hectare de pământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *