Skip to content
Europa

Un sat spaniol își schimbă numele în Ucraina în semn de solidaritate

andaluciacentro.com

Un sat pașnic cu pereți albi din sudul Spaniei și-a schimbat numele în Ucraina, în semn de solidaritate cu oamenii prinși în conflict la peste 4.000 kilometri distanță. Pe un panou de la intrarea în sat, numele Ucraina a înlocuit Fuentes de Andalucia, iar alături a fost pictat steagul albastru și galben al țării din estul Europei.

Străzile din satul cu peste 7.100 de locuitori situat la est de Sevilla au fost redenumite Kiev, Odesa și Mariupol. „Obiectivul principal este de a sensibiliza opinia publică cu privire la conflictul din Ucraina, dar și cu privire la țările în care țările sunt în război în vremurile actuale”, a declarat Francisco Martinez pentru Reuters.

Martinez a spus că schimbarea numelui a fost mai mult decât un gest și că sătenii au strâns 3.500 de euro în două zile pentru un centru de refugiați. Satul vrea să ofere adăpost pentru 25 de refugiați din Ucraina.

Pensionarul Rafael Osuna a declarat că ar primi un cuplu ucrainean în casa sa, notează sursa citată de Mediafax. „Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ceea ce facem. Întrucât locuiesc singur și am o casă mare, m-am gândit să primesc un cuplu ucrainean pentru o vreme”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *