Skip to content
Sport

Un satelit „Zmeul cosmic” va merge în spaţiu cu mesaje pentru Maradona

eurosport.com

Suporterii argentinieni înregistrează încă de sâmbătă mesaje audio şi video în omagiu pentru Diego Maradona, care vor fi trimise în spaţiu la bordul unui satelit „zmeu cosmic”, poreclă dată fostului fotbalist argentinian de un jurnalist uruguayan la Cupa Mondială din 1986.

Te iubim şi ne vom aminti mereu de tine. Această nouă generaţie şi toate generaţiile viitoare! Ai grijă de tine, Diego!”, a declarat pentru AFP Enrique Trincado, un susţinător, după ce şi-a înregistrat mesajul la baza aeriană. de Moron, la 40 km vest de Buenos Aires.

Videoclipurile şi mesajele audio ale fanilor vor fi comprimate pe un hard disk care va fi trimis pe orbită la bordul unui satelit, împreună cu o pereche de ghete de fotbal ale fostei vedete, o iniţiativă a unei companii private, notează news.ro.

Strângerea mesajelor va dura câteva luni. Data şi locul lansării satelitului nu au fost încă stabilite.

Pentru acest proiect vor fi adunate mesaje din întreaga lume, a declarat unul dintre creatorii proiectului „Zmeu cosmic” Maximiliano Fernando Gallo.

Fanii Argentinei şi ai lui Maradona au deja un avion care îi aduce un omagiu cu imagini şi suveniruri într-o expoziţie itinerantă şi care va încerca să aterizeze în Qatar în timpul Cupei Mondiale din iarnă.

Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera după o operaţie suferită la creier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *