Un scenariu tâmpit: interlopii preiau România. Cu totul

Dacă te duci în portul Constanța te simți ca în anul 1700, când trimiteam peșcheșul Imperiului Otoman: peste tot vezi doar lemn, miere și oi. Îți vine să oftezi și să spui: „ăsta pare să fie destinul nostru istoric, să exportăm materii prime cu care alții se îmbogățesc”.

Fără să treacă prin port, o firmă românească a organizat, timp de doi ani, cel mai șmecher export posibil cu cele mai cool materii prime: pastile de efedrină și pseudoefedrină, cu care niște băieți din Polonia, Cehia și Slovacia făceau cel mai periculos drog al momentului: metamfetamină.

Până l-a prins poliția, românașul nostru a exportat 169 de milioane de pastile, din care partenerii străini au făcut 4,7 tone de metamfetamină, drog care se vinde cu 70 de euro gramul. Tragi linie (pe hîrtie) și te uiți la total ca rața la muci: peste 300 de milioane de euro. În doar doi ani.

Cred că e ok să estimez că afacerea a mers și înainte ca gruparea asta să fie prinsă și, probabil, va merge și după. Că lumea interlopă din România (care se mai ocupă și de alte businessuri înfloritoare, ca traficul de persoane și exploatarea sexuală) are bani căcălău, suficienți pentru orice.

Până acum câțiva ani, îți erau de ajuns 500.000 de euro ca să scoți în alegeri 7-8 primari și 1-2 parlamentari. Acum, cu tehnologia atât de sofisticată și românii atât de spălați pe creier, costă mai puțin. Cei 588 de parlamentari vor costa sub 250 de milioane de euro. Mai pui 20-30, hai 50, să fie cifra rotundă, și pui și președintele, care numește premierul și sefii serviciilor secrete. Practic, poți controla toată politica românească cu doar 300 de milioane de euro.

Mai citește o dată, mai sus, câți bani au făcut băieții ăia, cu două-trei sereleuri și cinci dube, în doar doi ani și fii, te rog, de acord cu mine, că prioritatea zero a României ar trebui să fie combaterea grupărilor criminale. Acum, nu mâine, că poimâine sunt alegeri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL