Un şef de filială AUR a intrat cu drujba într-un imobil privat, a distrus tot ce i-a stat în cale, amenințând chiriaşii

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Istrate Tudor Valeriu, lider al AUR Jupânești, a fost reținut miercuri de polițiști după ce a intrat cu o drujbă și a tăiat ușile și ferestrele unei proprietăți din localitate.

Ion Constantinescu, pădurar în Jupânești, și soția acestuia sunt victimele și păgubiții din dosarul penal cu Istrate Tudor Valeriu, membru organizației AUR din localitate, respectivul fiind reținut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru comiterea a trei infracțiuni.

În prezent, Istrate se află în arestul IPJ Gorj, pentru că, în baza unui contract încheiat cu o persoana care nu avea drept de proprietate asupra unui imobil din Jupânești, sub promisiunea că îl va vinde lui, a distrus locuința în care se află, cu chirie, de peste trei decenii familia Constantinescu. Proprietatea este una naționalizată, vândută fără acte unui cetățean din Iezureni care i-ar fi promis că i-o vinde lui Istrate, de aici și excesul de zel al respectivului de a intra pe proprietate.

„Incidentul s-a petrecut marți pe la ora 14.30. Am fost sunat de soție că Istrate a intrat în locuința noastră, a scos ușa din țâțâni și cu drujba a început să taie toată tocăria de lemn de la ușile și geamurile de interior. Când am ajuns acolo, Istrate era însoțit de Sichitiu Liviu Constantin, din Iezureni, care a cumpărat casa în 2004, dar nu a făcut acte până în 2022.

Sichitiu a intentat o acțiune împotriva proprietarilor de drept pe motiv că nu au făcut taxa de succesiune și actele necesare vânzării cumpărării, deși el le-a dat banii. Între Sichitiu și Istrate s-a încheiat un contract de prestări servicii pentru renovarea imobilului pentru care Sichitiu nu are încă acte de proprietate. S-a făcut acest contract pentru a permite firmei lui Istrate, și respectivului, să intre pe proprietate.

Am chemat atunci poliția la fața locului, a văzut distrugerile, inclusiv fibra optică a tăiat-o. I-am făcut plângere, că Istrate a încercat să de-a și cu drujba în mine, m-a lovit cu drujba în piept, mi-a rupt tricoul în spate. Lui Istrate i-am făcut plângere pentru violare de domiciliu și distrugere, iar lui Sichitiu pentru instigare la distrugere”, a precizat Constantinescu Ion din Jupânești, potrivit Gorjonline.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: