Skip to content
Politică

Un senator liberal depune inițiativa „Legea Tăcerii”

În cursul zilei de luni, 29 septembrie,  a fost depusă la Senat o  iniţiativă legislativă intitulată ”Legea tăcerii”, cu prevederi precum ”premierul este statul”, ”ordonanţele de urgenţă sunt mai presus de lege” sau ”ministrul este mai presus de parlamentar”, liberalul spunând că vrea să tragă un semnal de alarmă.

Legea iniţiată de senatorul PNL prevede, în forma înregistrată luni la Biroul Permanent al Senatului, că premierul şi Guvernul devin principala putere a statului.

Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.

Următoarele articole sunt în aceeaşi notă: ”Ministrul ştie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!”; ”Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!”; ”Parlamentarul are obligaţia să ridice mâna. Şi dreptul să tacă!”.

Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii nu pot iniţia proiecte legislative fără a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta având şi dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen, sunt alte prevederi cuprinse în proiectul depus de senatorul liberal la Biroul Permanent.

Celelalte articole stabilesc că: ”Guvernul conduce numai prin Ordonanţe de Urgenţă. Fără număr!”; ”Ordonanţele de Urgenţă sunt mai presus de lege. Mult mai sus!” şi ”Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanţă de Urgenţă”.

b

b1

 

2 comentarii la “Un senator liberal depune inițiativa „Legea Tăcerii”

  1. Senelitorul respectiv face parte din vechiul PNL cel cu sageata –sau din PNL DODOLOT–verde inrourat – smecher ? CINE GANDESTE PUTIN—-GRESESTE MULT .

  2. Eu in locul parlamentarilor chiar as vota proiectul asta, tot asa, in gluma, la mishto, ca sa vorbesc pe limba astuia. Sa vedem atunci ce face initiatorul. As da sfoara si in toata UE sa vada si aia cu cine defileaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *