Skip to content
Politică

Un senator PNL lămurește cine este de fapt șeful ”noului PSD”

În contextul în care tandemul Marian Vanghelie- Mircea Geoană își pregătesc pentru lansare o nouă formațiune politică pentru zilele următoare., după ce au fost excluși din PSD.

În mentalul public s-a creat impresia că Mircea Geoană este cel care a inițiat acest demers de a creea un nou PSD, în timp ce Marian Vanghelie este cel care îl asistă și îl va ajuta organizatoric pe fostul prezidențiabil al social- democraților.
Totuși, lucrurile ar sta altfel, potrivit spuselor senatorului PNL, Tudor Barbu. Din punctul acestuia de vedere, Marian Vanghelie este cel care a inițiat partidul alternativă la actualul PSD, iar Mircea Geoană este cel care s-a alăturat edilului sectorului 5.

”Nu Vanghelie este servantul lui Geoană, ci invers. Dacă domnului Geoană i-ați dat nota 9, lui Vanghelie trebuie să îi dăm cel puțin nota 9”, a punctat liberalul Tudor Barbu în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire, în momentul în care a fost rugat să ofere note mai multor politicieni.

De precizat că, prezent în cadrul emisiunii prezentate de Silviu Mănăstire, a fost prezent și deputatul Radu Popa, unul din cei care se vor alătura tandemului Geoană- Vanghelie. Acesta a precizat că aproximativ 25 de parlamentari și-au exprimat deja adeziunea la noul proiect politic, care se dorește a fi alternativa la actualul PSD.

”Sunt vreo 25 de parlamentari care m-au întrebat doar pe mine, probabil că sunt vreo 40 care vor să plece. Unii l-au sunat pe Mircea Geoană, alții pe Marian Vanghelie. Unii sunt nemulțumiți de Victor Ponta, unii sunt nemulțumiți de Liviu Dragnea. (…) Un partid nu se conduce așa cum e condus PSD acum.

”Mă dă afară din țară? Mă dă afară din casă? Care-i problema? Eu am vrut să plec din Parlament, din partid acum trei luni de zile și nu m-a lăsat Victor Ponta. (…) Eu sunt prieten cu Marian Vanghelie de 15 ani, iar prietenia e mai presus decât calitatea de membru de partid”, a explicat  duminică fostul consilier al lui Victor Ponta, deputatul Radu Popa la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *