Skip to content
Politică

Un senator PSD, condamnat DEFINITIV la un an de închisoare

www.cugetliber.ro

Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins apelul declarat de Sorin Lazăr şi a menţinut sentinţa dată de un alt complet de judecată în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Constantin Petruşcă, contabil al Primăriei Strunga, judeţul Iaşi, a primit tot un an închisoare cu suspendare. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 15.819 lei de la fiecare inculpat, scrie antena3.ro.

" "

Este cea de-a doua condamnare în instanţă a senatorului Sorin Lazăr, după ce acesta a primit, în 2014, şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că şi-a angajat nelegal fiul la biroul parlamentar din Iaşi.

Procurorii DNA Iaşi l-au trimis în judecată, în decembrie 2014, pe Sorin Constantin Lazăr, la data faptelor primar al comunei Strunga, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *