Skip to content
Politică

Un site de streaming i-a adus doi ani după gratii. Suma la care se ridică DAUNELE

rawstory.com
" "

O instanță a decis condamnarea unui bărbat în vârstă de 41 de ani cu doi ani după gratii, pentru că a administrat ilegal un site de streaming.

Este vorba de un cetățean francez, fugar, ce gestiona o platformă de difuzare de filme numită Streamiz, al doilea cel mai popular site de streaming din Franţa în 2011, cu cel puţin 250.000 de vizitatori unici pe zi, conform Digi24.ro. Închisă încă din 2011, platforma oferea în jur de 40.000 de filme, dintre care unele încă nu apăruseră pe DVD şi care totalizau 500 de milioane de vizualizări.

" "
" "

Contravenitul  a fost găsit vinovat de „fals” şi de „servicii ascunse”. În urma deciziei instanței, bărbatul va trebui să plătească daune părţilor civile, două sindicate profesioniste, Disney, 20th Century Fox, Warner Bros şi Societatea Autorilor, compozitorilor şi editorilor muzicali (Sacem). Suma se ridică la 83,6 milioane de euro.

Ancheta, deschisă în urma depunerii unei plângeri în decembrie 2009 de către Federaţia Naţională a Distribuitorilor de Film (FNDF), a scos la iveală câștigurile inculpatului, în urma administrării site-ului: 150.000 de euro din publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *