Skip to content
Politică

Un sociolog indică greșeală fatală a Gabrielei Firea de la omagierea Simonei Halep EXCLUSIV

libertatea.ro

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a avut parte de momente mai puțin plăcute, luni seara, la evenimentul organizat de PMB în cinstea tenismenei Simona Halep. Amintim că Firea a fost huiduită pe Arena Naţională, la evenimentul în cadrul căruia Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland Garros.

În acest context, contactat marți de redacția de știri PSnews.ro, sociologul Alfred Bulai a subliniat că ”în general, există un risc foarte mare cânt te asociezi cu cineva doar pentru că a câștigat”.

”În general, un politician care încearcă să se lege de numele unui sportiv care nu are nicio treabă cu politica, nu este văzut bine sau este văzut bine când este pe culmi, adică este în zona de super-încredere și super-atractivitate pentru populație, ceea ce poate să fie doar în preajma alegerilor sau imediat după alegeri, mai bine zis. Asocierea, în general, în spații largi, unde există public, este nefericită. Este o chestie de consiliere proastă a doamnei primar, se putea asocia foarte bine într-un spațiu nepublic cu cine voia ea pentru că era necontrolabil și evetual dacă cel de pe scenă, în cazul de față un sportiv, spunea și câteva cuvinte frumoase despre politician, era mult mai comestibilă imaginea din punct de vedere al impactului, dar în general asocierile acestea sunt periculoase.

Este o chestiune de management prost al situației, în primul rând. În general, există un risc foarte mare cânt te asociezi cu cineva doar pentru că a câștigat. Doamna Firea dacă era deșteaptă se ducea poate în tribună la Roland Garros, nu dupaia. Când te vede lumea acolo, ca parte în public, este altceva”, a declarat Alfred Bulai pentru PSnews.ro

Mai mult, Bulai a adăugat că ”dacă voia neapărat doamna Firea să se asocieze cu Halep nu avea decât să meargă la Roland Garros că are bani, nu era o problemă să se ducă la finală, era sâmbătă, dar a preferat să se ducă la mitingul PSD”

Greșeala fatală a Gabrielei Firea este că a organizat un astfel de eveniment pe ideea participării acesteia. O consultanță bună i-ar fi spus că există niște riscuri majore. Într-un spațiu public larg, asocierea imediată a politicianului de un personaj care e deasupra oricăror critici și conexiuni politice e riscantă. E bine să te asociezi cu sportivii nu după ce au performanță ci în momente de altă natură, inclusiv atunci când pierd sau când sunt în plină activitate, când tu participi la competiții și ești doar în tribună ca orice om normal și ca orice spectator. Dar când vrei să fii și tu doar alături de laurii victoriei, în general, costul este foarte mare și e clar că vei crea un gen de nemulțumire. Dacă voia neapărat doamna Firea să se asocieze cu Halep nu avea decât să meargă la Roland Garros că are bani, nu era o problemă să se ducă la finală, era sâmbătă, dar a preferat să se ducă la mitingul PSD. Probabil că dacă ea nu s-ar fi dus la mitingul PSD, că nu murea…nu trebuia să vorbească doamna Firea, și era în tribună la Roland Garros probabil că era subiectul 1 în agendă pentru cel puțin o săptămână. Dvs erați șocați: ”cum adică, ea nu participă?”, dar avea șanse foarte mari să își îmbunătățească imaginea pentru o mare parte din bucureșteni. A preferat să meargă la miting, unde nu erau aproape deloc bucureșteni, că la mitingul acela au fost majoritatea din țară”, a conchis Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *