Skip to content
Politică

Un SOCIOLOG indică implicațiile ultimei acțiuni a lui Iohannis împotriva PSD: E într-o poziție din care poate să CÂȘTIGE! EXCLUSIV

Playtech

Klaus Iohannis a anunțat marți că acceptă șase dintre noii miniștri propuși de către PSD, dar refuză doi dintre ei: Olguța Vasilescu propusă pentru a prelua Ministerul Transporturilor și Ilan Laufer propus pentru a prelua Ministerul Dezvoltării.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Lovitură dură pentru PSD. Iohannis a refuzat două propuneri de miniștri din Guvernul Dăncilă

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu sociologul Mircea Kivu pentru a-l întreba dacă mutarea politică a lui Klaus Iohannis a reușit să îi aducă un plus electoral. Concret, analistul politic a subliniat că președintele României se află într-o poziție în care este aproape de victorie, dar foarte ușor poate înregistra și o înfrângere.

„Greu de spus. Trebuie văzută finalizarea. Este ca un jucător de tenis care a venit la fileu, este într-o poziție din care poate să câștige, dar poate să piardă la fel de ușor. Klaus Iohannis a inițiat o mișcare, dar ar trebui să o vedem până la final”, a spus politologul.

Totodată, chestionat ce tactică trebuie să abordeze Iohannis, Mircea Kivu a evidențiat că președintele trebuie să încerce să dicteze agenda politică, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

„Aici nu este clar. În orice caz cred că politica pe care a făcut-o în ultima vreme, de așteptare și de răspuns la loviturile PSD nu a fost cea mai fericită, adică a permis tot timpul PSD-ului să impună agenda. Acum încearcă să schimbe tactica. Nu știu în ce măsură va reuși, a adăugat sociologul.

Mai mult, întrebat despre execuția politică a Gabrielei Firea de luni din cadrul CEx-ului PSD când aceasta a pierdut conducerea filialelor PSD București și Ilfov, Mircea Kivu a reliefat ideea conform căreia edilul Bucureștiului a încercat totuși să obțină un plus de imagine, dându-și ea demisia din funcție.

„Era oarecum previzibil că într-un fel sau altul va fi eliminată. Doamna Firea a încercat într-un fel să câștige la capitolul imagine demisionând ea înainte să fie demisă. Până la urmă nu trebuie să ne lăsăm păcăliți. Amândoi (Dragnea și Firea) sunt din aceeași famile politică, a conchis în exclusivitate Mircea Kivu pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Un SOCIOLOG indică implicațiile ultimei acțiuni a lui Iohannis împotriva PSD: E într-o poziție din care poate să CÂȘTIGE! EXCLUSIV

  1. Nazistul s-a folosit de razbunarea prostului…
    LO Vasilescu l-a pus de multe ori cu botul pe labe si l-a lasat si fara replica pe nazist. Toata lumea stie ca nazistul este un individ extrem de razbunator.
    Pe Laufer, probabil, nu l-a numit pentru este evreu si se stie ca nazistul are alergie la evrei…

    Dupa actiunea asta nu mai are nimic de castigat ci totul de pierdut, mai ales dupa scandalul cu ambasada romana in Israel, urmat de expresia „cine stie ce afaceri vrea sa faca Dragnea cu NISTE EVREI” si, colac peste pupaza, respingerea lui Laufer, un evreu.
    Nazistul e mort politic insa nu-si da seama…, INCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *