Skip to content
Europa

Un şofer român de TIR a devenit erou în Spania pentru că a salvat de la moarte un alt şofer

elpespunte.es
" "

Un şofer român de TIR a devenit erou în Spania pentru că a salvat de la moarte un alt şofer, pe care l-a scos din maşina luată de ape, relatează adevarul.ro

Mihai Baciu se afla la volan, în apropiere de Osuna, dar s-a oprit când a observat o maşină luată de ape. Nu a stat pe gânduri şi a acţionat. Potrivit cotidianului spaniol El Pespunte, maşina condusă de Juan Antonio era pe punctul de a intra pe autostradă când a fost surprinsă de forţa unui torent uriaş.

" "
" "

Vehiculul a fost pur şi simplu proiectat peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă, după ce nivelul apei a crescut atât de mult încât şoferul a pierdut complet controlul şi nu mai putea ieşi din maşină.

În disperare de cauză, Mihai şi-a abandonat camionul şi a sărit să-l salveze pe şoferul aflat într-o situaţie delciată.

Când m-am apropiat de dubiţă, am observat că şoferul era prea calm şi asta m-a îngrijorat foarte mult. Mă temeam să nu fi făcut infarct”, a povestit românul pentru sursa citată.

Ajuns lângă maşina purtată ca o cutiuţă de jucărie de puhoi, românul a încercat să spargă geamul din spate, dar nu a reuşit. A înţeles repede că singura soluţie era să  încerce să se urce pe maşină, ceea ce a şi făcut, iar de acolo a reuşit să spargă un geam. Apoi, şi cu ajutorul altor muncitori l-a scos pe şofer.

Şeful spaniolului susţine că angajatul său „a fost salvat de un miracol” şi că dacă apa ar fi întors maşina, soarta şoferului ar fi dost pecetluită. Juan Antonio a fost sunat a doua zi de Mihai.

„Am făcut rost de numărul de telefon al lui Juan Antonio şi l-am sunat. Când am aflat că se simte bine, m-am bucurat ca un copil mic”, a mărturisit Mihai.

Spaniolul i-a mulţumit în mod special şi a mărturisit că îşi pierduse aproape orice speranţă că va supravieţui.

„Salvatorul meu voia să rămână anonim, dar gestul lui a salvat o viaţă”, a spus Juan Antonio.   Acum, românul a ajuns cunoscut în Spania după gestul său şi este lăudat de toată lumea. Fără curajul şi prezenţa sa de spirit, un om şi-ar fi pierdut viaţa în maşina purtată de torent, aşa că Mihai Baciu acum este privit ca un erou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *