Skip to content
Politică

Un șpăguitor din dosarul Microsoft execută silit un mare muzeu

townetworks.com

Unul dintre cei doi mituitori din dosarul Microsoft (ambii scoși de sub urmărire penală de către DNA) execută silit un mare muzeu al României.

După ce, în urmă cu doi ani, cumpărătorul drepturilor litigioase asupra colecţiei „Doncea” a vândut, la licitaţie, tablouri şi opere de artă de peste 270.000 de euro, acelaşi samsar, pe numele său Claudiu Florică (denunţător în dosarul „Microsoft”, alături de Dinu Pescariu) a convins Judecătoria Sectorului 1 să execute silit Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), pentru recuperarea întregii averi a fostului demnitar comunist Constantin Doncea, scrie Jurnalul Național.

În plină vacanţă judecătorească, Claudiu Florică a reuşit performanţa să dea în judecată MNAR şi, la doar o săptămână de la depunerea cererii, să obţină executarea silită a instituţiei. Dosarul a fost înregistrat pe 4 august 2016, pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Sectorului 1, cu Victorina Doncea, Leonora Luţu (moştenitoarele fostului primar comunist al Capitalei, Constantin Doncea) şi Claudiu Florică, în calitate de creditori. În 11 august, instanţa a admis cererea şi a încuviinţat executarea silită.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *