Skip to content
Sport

Un student roman din Milano pune la dispozitia refugiatilor casa sa

" "

Un student roman din Milano a decis sa isi puna la dispozitie casa sa din Arad pentru a fi folosita de refugiatii din Siria care ar putea ajunge in Romania, tanarul argumentandu-si gestul prin faptul ca bunicul sau a fost expulzat de rusi din Bucovina.

Tudor Carstoiu are 26 de ani si a plecat din Arad in urma cu sase ani, pentru a studia la Universitatea Comerciala „Luigi Bocconi” din Milano, iar casa sa, aflata la 60 de kilometri de Arad, in localitatea Silindia, a ramas libera, astfel ca a decis sa o puna la dispozitia unor sirieni care au fugit din calea razboiului.

" "
" "

In prezent, aradeanul urmeaza un master in economia si managementul inovatiei si este consultant IT/cercetator in domeniul economiei digitale.

Tudor Carstoiu spune ca a fost marcat de criza refugiatilor pe fondul unei probleme similare din istoria familiei sale, astfel ca a decis sa se implice si sa ajute oameni care au fugit de razboi.

Cred ca in astfel de momente trebuie sa fim alaturi de oamenii care au ramas pe drumuri. Fac asta si pentru ca bunicul meu si familia sa au fost expulzati din Bucovina de Nord. Rusii i-au scos cu armele din casa. Familia mea stie ce inseamna sa treci printr-o astfel de drama„, spune Tudor Carstoiu, conform ziare.com

 

El ofera o casa traditionala, cu trei camere, pe care a cumparat-o impreuna cu mama sa in urma cu doi ani.

Studentul spune ca are doar cateva conditii pentru viitorii locatari: sa nu fie radicali religiosi, cel putin un membru al familiei sa fie vorbitor de limba engleza, oamenii sa isi doreasca sa invete limba romana, sa fie gospodari si sa aiba grija de locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *