Skip to content
Politică

Un studiu topește fanfaronada PSD-iștilor: România urcă în topul sărăciei mondiale

indraznestesacrezi.ro

Un studiu le topește fanfaronada actualilor guvernanți PSD-iști: dincolo de discursurile triumfaliste din zona puterii, se pare că România urcă în topul sărăciei mondiale.

Astfel, Indicele Sărăciei (Misery Index) – întocmit de către Bloomberg privind cele mai „bolnave” economii ale lumii, pe baza prognozelor naţionale privind inflaţia şi piaţa muncii –  plasează România pe locul 34, cu 16 poziţii în urcare, din cauza creşterii preţurilor de anul trecut şi a cheltuielilor guvernamentale excesive, scrie Adevărul.ro.

„România se îndreaptă în direcţia greşită. Economiştii estimează o rată a inflaţiei de 3,3% pentru 2018, după creşterea preţurilor anul trecut. Banca Naţională a României încearcă să ţină ritmul inflaţiei prin creşterea dobânzilor, încercând să fie cu un pas înainte şi să evite supraîncălzirea economiei prin cheltuielile guvernamentale excesive”, scrie Bloomberg.

La polul opus, ţara cu cea mai „fericită” economie din lume este Thailanda (care ocupă acelaşi loc ca anul trecut), urmată de Singapore, Japonia, la egalitate cu Elveţia, Taiwan şi Israel. Topul 10 este completat de Islanda, Norvegia, Coreea de Sud, Danemarca şi Hong Kong.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *