Timişoara: un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia

Bazin
Sursa foto: Pixabay

Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

Un eveniment tragic, produs marți, 28 mai, seara, la bazinul de înot din zona Dacia scoate la iveală nereguli grave în funcționarea complexului de înot din Timişoara. Un tânăr de 32 de ani, D.S., a fost găsit înecat. Descoperirea a fost făcută în jurul orei 20.00, când un angajat a observat trupul plutind în apa bazinului și a dat alarma.

La fața locului au sosit imediat medici și polițiști. Echipajul SMURD cu medic a aplicat manevrele de resuscitare, dar din păcate a fost prea târziu. Victima nu a răspuns manevrelor și a fost declarată decedată, conform celor de la ISU Banat. Echipajul medical n-a mai putut face nimic altceva, decât să constate că nu există urme de violență. Din primele examinări se pare că barbatul ar fi suferit un infarct, însă cauzele exacte ale morții vor fi stabilite cu precizie de către medicii legiști în urma autopsiei. Polițiștii au început o anchetă.

Bazinul a fost renovat și recepționat de către Primăria Timișoara în februarie 2020, când au fost montate și sisteme noi de filtrare și curățare. Grav este că, din 2020 și până acum, complexul de înot nu are punct de prim-ajutor și nici salvamar, lucruri obligatorii prin lege. Monica Pfeiffer, director executiv la Direcția de Management Intern a primăriei, a modificat fișa postului pentru doi angajați, cei care se ocupă, printre multe altele, și de bazine.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: