Skip to content
Sport

Un tenismen ucrainean a plecat să se înroleze în armată: Sper doar să-mi revăd soţia

Fostul jucător de tenis Serghei Stahovski a decis să se înroleze în armată şi să lupte alături de conaţionalii ucraineni în războiul cu Rusia. El a declarat, pentru cotidianul L’Equipe, că toată lumea a încercat să-l oprească, iar acum speranţa sa este că se va putea întoarce la soţie, să-i ceară iertare.

După o călătorie lungă de zeci de ore, tenismenul a ajuns, nu fără dificultate, în capitala Ucrainei, la Kiev. „Oamenii se feresc de posibilele grupuri mici de asalt ruseşti, aşa că se uită la tine cu multă suspiciune când încerci să treci. Ni s-a pus un pistol la cap de mai multe ori„.

El se consideră patriot şi spune că s-a simţit obligat să-şi ajute poporul. „Am simţit că trebuia să fac asta. Nu fără unele regrete şi îngrijorări. Toată lumea a încercat să mă oprească. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare„, a spus el, conform ziare.com.

Dotat cu veste antiglonţ pe care i le-au pus la dispoziţie cunoscuţii, tânărul de 36 de ani participă la efortul colectiv de la faţa locului. „Primeşti o armă şi aştepţi ordine. Încărcăm şi descărcăm. Sper că nu trebuie să mai fac nimic”.

Dacă nu este pe front, Stahovski rămânea în permanentă stare de alertă. „De îndată ce se vor opri sirenele, ne vom ascunde în subsol. Aseară s-a întâmplat de trei ori. Sirene sau nu, am dormit foarte puţin în ultimele trei zile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *