Skip to content
Europa

Un TGV Strasbourg-Paris deraiază la nord de Strasbourg. 21 de răniţi, dintre care unul în stare gravă

Twitter

Deraierea locomotivei unui tren de mare viteză ce efectua o cursă între Strasbourg şi Paris, joi dimineaţă, s-a soldat cu 21 de răniţi, dintre care un caz de ”urgenţă absolută”, potrivit unui prim bilanţ comunicat de autorităţile regionale, transmite AFP, citată de Agerpres.

Mecanicul TGV-ului, care a fost ”rănit grav”, a fost evacuat cu un elicopter şi este spitalizat, a indicat compania feroviară franceză SNC, care a precizat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante. Potrivit site-ului Les Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată, trenul care transporta aproximativ 300 de de pasageri părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT). În localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, primăria a pus la dispoziţie sala de festivităţi din localitate pentru primirea răniţilor. Un centru operaţional departamental a fost activat în prefectura poliţiei.

Prefectura Bas-Rhin a menţionat că 92 de pompieri sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare şi asistenţă pentru cei răniţi. Un purtător de cuvânt al SNCF a declarat că în urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare, dar activitatea feroviară nu a fost întreruptă.

În anul 2015, un TGV a deraiat pe ruta Paris-Strasbourg în timpul unui test înaintea dării în folosinţă a unei noi linii de cale ferată, 11 persoane decedând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *