Un tren a fost cuprins de flăcări la Oradea. Au fost evacuate 20 de persoane, inclusiv personalul feroviar

Sursă foto: CFR Călători

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la trenul Regio 3331 Arad – Oradea, la intrarea în staţia Oradea Vest. Cei 20 de călători din tren şi personalul feroviar au fost evacuaţi.

„CFR Călători informează că în această dimineaţă la intrarea în staţia Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad – Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători şi personalul feroviar sunt în siguranţă, trenul fiind complet evacuat”, au transmis reprezentanții companiei de transport feroviar.

Cauzele care au generat incendiul vor fi stabilite de comisia de cercetare, potrivit adevărul.ro.

Incendiu la un automotor de pasageri care circula între Târnăveni şi Cetatea de Baltă

Un alt incendiu a afectat un automotor pe 23 august. Focul a izbucnit la compartimentul motor al unui automotor de pasageri care circula între Târnăveni (Mureș) şi Cetatea de Baltă (Alba). În tren nu se aflau pasageri la momentul producerii incendiului.

Din cauza producerii incendiului la automotor s-a aprins şi vegetaţia uscată din proximitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de intervenţie Blaj (Alba) a intervenit miercuri, 23 august 2023, în cooperare cu SVSU Cetatea de Baltă (Alba), pentru localizarea şi stingerea unui incendiu pe raza localităţii Cetatea de Baltă, izbucnit la motorul unui automotor, fără pasageri.

În sprijin, s-a deplasat şi o autospecială de la Detaşamentul Târnăveni, judeţul Mureş. ISU Alba a precizat că incendiul a izbucnit în compartimentul motor al unui automotor de pasageri, tren cu motor diesel, care circula dinspre Târnăveni spre Blaj. Nu se aflau pasageri în acesta la momentul producerii incendiului.

După ce au lichidat focul, forţele de intervenţie au fost redirecţionate la aproximativ 500 de metri de locul iniţial, deoarece, din cauza producerii incendiului la autotren, s-a aprins vegetaţia uscată din proximitate. A ars vegetația pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Linia de cale ferată dintre Blaj (judeţul Alba) şi Târnăveni (judeţul Mureş) a fost privatizată în 2005. Pe ruta respectivă circulă, în prezent, automotoare formate din câte două vagoane, majoritatea folosite în Franţa în urmă cu o jumătate de secol.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL