Skip to content
Internațional

Un tren de mare viteză a deraiat în Italia. Doi morți și zeci de răniți

novatv.ro

UPDATE: ora 14.40

Ministerul Afacerilor Externe spune că informațiile de la acest moment arată că în accidentul feroviar produs joi în Italia, unde un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de orașul Lodi, nu au fost implicați cetățeni români.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident (…) Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, a transmis MAE, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018 (apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență) sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 366.108.1444.

Știrea inițială

Două persoane au murit și 30 au fost rănite după ce un tren de mare viteză, ce efectua o cursă între oraşele Milano şi Salerno, a deraiat joi în apropiere de Lodi (nordul Italiei), au anunţat autoritățile italiene, conform AFP.

Trenul plecase din Milano la ora locală 05:10 (04:10 GMT) şi a deraiat la orele 05:35 (04:35 GMT) în dreptul localităţii Ospedaletto Lodigiano (Lodi), la circa 50 de kilometri sud de Milano.

Cele două persoane decedate erau mecanicii trenului de mare viteză Freccia Rossa.

Prefectul din Lodi, Marcello Cardona, sosit la locul accidentului, a confirmat cele două decese şi a precizat că „nu ar trebui să existe alte victime” întrucât viaţa niciunui rănit nu este în pericol.

„Primele investigaţii au început pentru a afla unde se situează punctul zero” al deraierii, a declarat el pentru Rainews 24, adăugând că nu poate fi avansată nicio ipoteză privind cauza accidentului.

„Ministrul de interne a fost informat imediat. Procurorul Republicii se află la faţa locului”, a menţionat Cardona.
Autorităţile italiene au declarat că la bordul trenului se aflau doar 33 de persoane.

Potrivit echipelor de salvare, 27 de persoane au fost rănite, dintre care 25 foarte uşor, iar celelalte două puţin mai grav, însă starea niciunui rănit nu constituie motiv de îngrijorare.

Compania de căi ferate publică Ferrovie dello Stato a indicat că accidentul a provocat iniţial întreruperea circulaţiei pe linia de mare viteză Milano-Bologna, dar ulterior traficul a fost deviat, ducând la întârzieri de până la 60 de minute.

Imagini de la locul accidentului arată locomotiva şi cel puţin un vagon sărite de pe şine şi înclinate pe o parte. De asemenea, locomotiva, care pare desprinsă de restul trenului, s-a lovit de o clădire din apropiere, potrivit stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *