Un turn de răcire de la Azomureş a fost demolat prin implozie

Sursa foto: Radiomures.ro

Unul dintre turnurile de răcire a apei industriale de pe platforma Combinatului Azomureş a fost demolat, joi după-amiază, prin implozie de către o firmă specializată în domeniu, potrivit Agerpres. Construcția avea o înălțime de 55 metri și fusese din funcţiune în urmă cu 15 ani.

Reprezentanţii Companiei de Demolări Industriale au precizat că demolarea turnului s-a făcut prin împuşcare cu dinamită, fiind metoda cea mai eficientă pentru demolarea sigură a structurilor mai mari.

Pentru această operațiune au fost folosite aproximativ de 60 kilograme de explozibil, care au fost plasate în aproximativ 900 de găuri de mină de diferite adâncimi cu diferite cantităţi de explozibil.

Direcţia de cădere a construcţiei a fost dirijată către incinta Azomureş, iar perioada de demolare de la prima secundă până colapsul total al turnului a fost estimată la 8-9 secunde.

La fel ca şi celelalte două turnuri de răcire rămase în funcţiune, construcţia demolată avea o înălţime de 55 metri, diametrul la bază fiind de 47 metri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: