Un val imens de dezinformare amenință să alimenteze conflictul dintre Israel și Hamas | Analiză Reuters

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik

În timp ce războiul dintre Israel și Hamas face ravagii, autoritățile de reglementare și analiștii spun că un val de dezinformare online riscă să inflameze și mai mult pasiunile și să escaladeze conflictul într-o ceață electronică de război.

 

O explozie la un spital din Gaza, care a ucis marți sute de palestinieni, este cel mai recent subiect al acestui val de activitate, în timp ce susținătorii ambelor părți în lupta dintre Israel și Hamas încearcă să susțină povestea propriei părți și să o pună la îndoială pe cea a celeilalte părți.

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut referire la provocarea de a verifica informațiile în timpul conflictului în comentariile despre explozia de la spital în timpul unei vizite în Israel miercuri, spunând că responsabilitatea pentru incident pare să fie a adversarilor Israelului.

 

„Dar sunt mulți oameni care nu sunt siguri, așa că avem multe – trebuie să depășim multe lucruri”, a spus Biden.

 

Unitatea Reuters de verificare a faptelor a identificat numeroase cazuri de postări pe rețelele de socializare care au folosit imagini și informații false despre conflictul dintre Israel și Hamas, precum și altele în care confuzia, mai degrabă decât dezinformarea deliberată, pare să fi sporit tensiunile.

 

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL