Un vânător de mine care a aparţinut Marinei Regale Britanice a intrat în serviciul Forţelor Navale Române

Sursa foto: navy.ro
Sursa foto: navy.ro

Un vânător de mine care a aparţinut Marinei Regale Britanice a intrat în serviciul Forţelor Navale Române, iar nava va ajunge în portul militar Constanţa până la sfârşitul acestui an.

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că vânătorul de mine M 270 ”Sublocotenent Ion Ghiculescu” a primit primul pavilion al navei, odată cu intrarea în serviciul Forţelor Navale Române. Aceasta s-a întâmplat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 27 septembrie, în portul britanic Rosyth, Scoţia, în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Marcel Neculae, a reprezentanţilor autorităţilor militare ale Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, a reprezentanţilor şantierului naval constructor Babcock şi a membrilor echipajului navei.
“Odată cu primirea pavilionului de către comandantul navei, vânătorul de mine M 270 «Sublocotenent Ion Ghiculescu» a devenit pământ românesc, conform legislaţiei naţionale, şi a intrat în serviciul Forţelor Navale Române, în conformitate cu Regulamentul Serviciului la Bordul Navelor Militare”, se arată în comunicat.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: