Skip to content
Politică

Un viceprimar PNL a fost exclus din partid: „Este foarte ciudat ce se întâmplă. Mă gândesc să contest în instanţă!”

Inquam Photos/Octav Ganea

Viceprimarul liberal al municipiului Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaş, susţine că decizia de marţi a Biroului Municipal al PNL de excludere a sa din partid este nedemocratică, având la bază doar faptul că el a acordat un vot „tehnic” într-o şedinţă de Consiliu Local în care mandatul partidului era pentru abţinere.

„Este foarte ciudat ce se întâmplă. Eu am solicitat şi scris conducerii filialei municipale să-mi comunice prevederile statutare pe care le-am încălcat, având în vedere că discuţia e un pic mai veche, cam de o lună, în momentul în care eu mi-am exercitat un vot în Consiliul Local, în care mandatul Biroului Politic Municipal era pentru abţinere. Eu am votat pentru, fiind un vot strict tehnic, de creştere a unei redevenţe pentru o concesiune de lucrare. Ideea e că votul a fost strict unul tehnic şi nu unul politic. Mi-am informat, de asemenea, colegii că votul pe care îl exprimă un consilier local în cadrul şedinţelor de Consiliu Local se efectuează conform prevederilor Codului Administrativ şi respectivul consilier local răspunde în nume propriu, penal dacă este cazul şi în nume solidar cu Consiliul. Tocmai de aceea le-am solicitat să-mi spună exact care sunt articolele statutare pe care le-am încălcat, ei referindu-se strict la decizii de birou politic”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Cristian Ghiarfaş.

Acesta a adăugat faptul că şi alţi colegi din PNL au avut asemenea voturi „tehnice” în Consiliul Local, însă ei nu au fost sancţionaţi.

Potrivit viceprimarului, decizia de excludere a sa din partid trebuie validată miercuri, în cadrul unui Birou Judeţean al PNL, iar dacă ea va fi confirmată, Cristian Ghiarfaş o va contesta.

„Mă gândesc să contest în instanţă, pentru că totuşi este vorba de PNL, care ar trebui să fie un reper în ceea ce priveşte democraţia şi dreptul la libera exprimare, la libera opinie şi inclusiv la exercitarea propriei opţiuni în momentul în care nu este vorba despre un vot politic, ci este vorba despre un vot tehnic. Partea asta nedemocratică, care se întâmplă în acest partid la ora actuală este tristă şi anumite principii şi anumite valori ar trebui respectate în continuare. Încă o dată repet: e vorba de PNL”, a conchis viceprimarul.

Excluderea sa din partid ar însemna şi pierderea postului de viceprimar şi consilier local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *