Una din patru persoane imunizate cu serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna a experimentat efecte adverse

Covid 19 / Facebook
Covid 19 / Facebook

Mai mult de un sfert dintre persoanele care s-au imunizat cu vaccinuri ARN mesager împotriva infectării cu virusul SARS CoV2 au suferit un răspuns imun neintenționat, potrivit noilor studii.

Oamenii de știință de la Cambridge au descoperit că aceste vaccinuri au dus, uneori, la fabricarea de proteine fără sens, în locul proteinei „spike”, care avea rolul de a imita infecția și duce la producerea de anticorpi, notează The Telegraph.

Dozele cu ARN mesager, precum cele create de Moderna și Pfizer, folosesc un șir de material genetic care dă capacitatea organismului de a produce o proteină specifică, cu scopul de a imita, în siguranță, o infecție. De multe ori însă, ARN-ul în sine este adesea atacat de organism, fiind perceput ca un invadator străin.

În 2023, Premiul Nobel pentru Medicină a revenit celor doi oameni de știință care au petrecut ani de zile lucrând pentru a rezolva problema. Cum? Prin schimbarea uneia dintre bazele ARN, uridina, într-o alternativă sintetică foarte asemănătoare. Această descoperire a permis oamenilor de știință să creeze proteine în organism fără ca sistemul imunitar să le atace.

Până de curând, se credea că modificarea minoră a uridinei nu a cauzat probleme în celule. Acum, o echipă de cercetători de la Unitatea de toxicologie a Consiliului de Cercetare Medicală (MRC) de la Universitatea din Cambridge a descoperit că atunci când este citit acest cod parțial sintetic, mașina de producere a proteinelor din organism se luptă uneori cu analogii uridinei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL