Skip to content
Politică

Unde a greșit premierul Cîțu în scandalul documentului de la Guvern. Mircea Kivu: Lucrurile se fac invers

Epoch Times Romania

Contactat de PS News, sociologul Mircea Kivu este de părere că reacția premierului Florin Cîțu, care a cerut dovezi privind autenticitatea documentului care ar demonstra că folosește resurse guvernamentale în campania internă din PNL, ”nu a fost corectă”. Acesta susține că, în mod normal, premierul „trebuia să declanșeze imediat o anchetă” și nu să ceară dovezi jurnaliștilor.

„Nu știu dacă premierul ar trebui să demisioneze în acest moment, pentru că s-ar putea să fie un exces de zel al unei angajate, însă, în orice caz, reacția pe care a avut-o nu este cea corectă. În mod normal, el trebuia să declanșeze imediat o anchetă, nu să ceară celor care îl întrebau despre acest document să facă ei proba documentului real.

Lucrurile se fac invers. Putea să dovedească el că este un fals. Evident că aflase despre acest document, măcar din presă, deci nu cred că a fost luat pe nepregătite. Reacția lui nu a fost cea corectă. Trebui să declanșeze o anchetă și să spună că, în cazul în care se demonstrează că este adevărat, funcționara respectivă pleacă”, spune sociologul.

De asemenea, Kivu este de părere că „sunt diferențe mari între cazul lui Cîțu și cel al lui Dragnea”.

„În cazul lui Dragnea a fost clar vorba despre o angajare fictivă, fiind vorba despre niște femei care nu au dat niciodată pe la locul de muncă unde ar fi fost angajate, însă aici pot presupune că funcționara respectivă făcea ceva treabă la cabinetul unde era angajată, însă pe lângă treaba ei mai făcea și lucruri pe care nu ar fi trebuit să le facă”, spune sociologul.

În încheiere, Kivu a vorbit despre campania internă din PNL pentru președinția partidului, despre care spune că „este o mizerie”.

„Mie mi se pare că această campanie electorală din PNL de 3 luni este o mizerie. În mod normal, atunci când se fac alegeri într-un partid, se anunță alegerile și într-o lună se ține Congresul, nu se paralizează o țară întreagă timp de 3 luni pentru că șeful Camerei Deputaților și cu primul-ministru au de împărțit un post de președinte de partid.

După mine, alegerile astea ar fi trebuit făcute mai devreme, prin mai, iunie. Nu să țină toată vara o țară întreagă cu această campanie electorală”, conchide Mircea Kivu.

Premierul Florin Cîțu a încercat să nege faptul că documentul cu antetul Guvernului privind strategia sa de campanie din PNL nu ar fi real, cerând dovezi.

Dovada, însă, a fost simplu de produs. În detaliile documentului se poate vedea că acesta a fost creat de Mioara Costin, fostă jurnalistă la Realitatea Plus și actual consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

1 comentariu la “Unde a greșit premierul Cîțu în scandalul documentului de la Guvern. Mircea Kivu: Lucrurile se fac invers

  1. Catu este un novice in materie de politica si nu are nicio autoritate in PNL, nu cunoaste oamenii din judete si nu e conectat cu ei cum e Orban care are ani de zile de experienta. Iar treaba cu documentul ne arata exact asta, ca dl Catu e un novice!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *