Skip to content
Politică

Unde îşi petrec vacanţele liderii lumii. Destinaţii exotice preferate

Preşedintele Klaus Iohannis se află în vacanţa de Paşte în insulele Madeira. Deşi pentru un preşedinte român este o noutate să-şi petreacă vacanţa în locuri exotice, liderii politici occidentali obişnuiesc să îşi ia astfel de vacanţe în destinaţii pitoreşti. De exemplu, Angela Merkel îşi petrece de mai bine de 10 ani vacanţa de Paşte pe insula Ischia, din apropierea oraşului Neapole. De partea cealaltă a Oceanului, Barack Obama şi-a făcut o tradiţie deja de a pleca în Hawaii în vacanţa de iarnă.

După ce şi-a vizitat părinţii în Germania, preşedintele Klaus Iohannis a plecat să se relaxeze, împreună cu soţia, în Madeira, un arhipeleag portughez din Oceanul Atlantic.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că Iohannis este în vacanţa de Paşte până pe 10 aprilie. Însă, în toată această perioadă, Klaus Iohannis îşi va exercita atribuţiile de preşedinte şi, dacă va fi nevoie, va reveni imediat în ţară.

Deşi pentru un preşedinte român este un lucru nou să plece în vacanţă în locuri exotice, liderii occidentali sunt obişnuiţi să aleagă astfel de destinaţii în timpul concediilor, conform romaniatv.net.

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel pare a fi îndrăgostită de Italia. Liderul de la Berlin obişnuieşte să îşi petreacă de mai bine de 10 ani sărbătorile de Paşte pe insula vulcanică Ischia din sudul Italiei, unde se cazează la luxosul hotel de 5 stele, Miramare Sea Resort & Spa, pentru care plăteşte peste 380 de euro pe noapte.

În 2015, Angela Merkel se bucura de vacanţa de Paşte alături de soţul ei în acest loc pitoresc. Cancelarul german preferă resortul din Ischia pentru cursurile de Pillates la care participă, pentru Spa şi pentru mâncarea sănătoasă gătită acolo.

Barack Obama

Pentru preşedintele american este o tradiţie să-şi petreacă mai ales sărbătorile de iarnă în locuri exotice. În fiecare an, liderul de la Casa Albă îşi petrece Crăciunul împreună cu familia Obama în Hawaii, locul unde s-a născut Barack Obama.

Preşedintele Barack Obama îi place să-şi petreacă concediul şi pe insula Martha’s Vineyard din Oceanul Altlantic, unde merge, în fiecare vară de mulţi ani, împreună cu familia. Acolo, liderul de la Casa Albă nu ratează ocazia de a juca golf, sportul său preferat.

Nicolas Sarkozy

Fostului preşedinte francez îi plăcea să-şi petreacă vacanţele pe insula Porquerolles, în apropiere de St. Tropez, Coasta de Azur. Acolo, fostul lider de la Elysee împreună cu soţia sa Carla Bruni se cazau la hotelul luxos de 4 stele Le Mas du Langoustier. Alte destinaţii exotice alese de cuplul Carla Bruni – Nicolas Sarkozy a fost şi Egiptul.

Dmitri Medvedev

Premierul rus preferă şi el ca destinaţie de vacanţă Italia, ca şi Angela Merkel. Acestuia îi plăcea să îşi petreacă vacanţa în Montecatini Terme, Toscana, unde se caza la proprietatea de 5 stele Grand Hotel & La Pace. Într-un an, Dmitri Medvedev a închiriat întreg hotelul pentru el și soția sa, Svetlana.

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin nu anunţă de obicei când îşi ia vacanţă însă, când pleacă din Moscova, presa nu este niciodată departe. De exemplu, în vara anului 2013, Putin a coborât cu un submarin până la 60 de metri adâncime în golful Finlandei, pentru a vizita epava unei nave de acum 144 de ani. Apoi, liderul în vârstă de 60 de ani s-a dus la pescuit de ştiucă în Siberia, unde a prins nişte exemplare care ar stârni invidia oricărui pescar.

Regina Elisabeta a II-a

Suverana Marii Britanii alege să se retragă câteva săptămâni, vara, pentru odihnă la castelul Balmoral, în Scoţia. Castelul a fost cumpărat în 1852 de către Regina Victoria şi face parte din proprietatea privată a Monarhului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *