Unde merg românii să petreacă de Revelion. Cât costă biletele de avion

Sursa foto: Pexels

Cel mai recent studiu făcut de o agenție de turism online arată că 95% dintre cei care și-au făcut rezervări au ales destinații din Europa și doar 5% dintre cumpărători au preferat locuri din Orientul Mijlociu, Africa sau Asia.

Planurile nu se fac pe ultima sută de metri, ținând cont că mai bine de jumătate dintre cei care au ales să plece și-au cumpărat biletele de avion cu cel puțin o luna înainte de călătorie. Cea mai veche rezervare a agenției care a făcut studiul este din 26 aprilie, adică în urma mai bine de 8 luni. Asta da hotărâre! Mai bine de 9 din 10 români merg în Europa, dar unde mai exact? Nu e greu de ghicit. Unde sunt cele mai mari comunități de români, acolo vor și cele mai aglomerate avioane.

Peste 20% din rezervări sunt pentru Italia, 14 procente înseamnă bilete de avion către Marea Britanie și alte 9 procente din rezervări sunt pentru Germania. Pe lista ţărilor europene spre care se va zbura pentru minivacanță de Revelion se află şi Franţa, Austria, Spania, Belgia, Irlanda şi Grecia.

Cu cât te hotărăști mai repede, cu atât biletul de avion e mai ieftin. În medie, un segment, adică un bilet dus a costat mai puțin de 200 de euro. În funcție de destinație, unii au scos din buzunare sume mai mici sau mai mari.

De exemplu drumul până la Viena a fost achiziționat de un norocos cu doar 36 de euro, iar biletul până la Tirana a fost sub 50 de euro. La polul opus a fost un bilet către Dubai, care a costat peste 800 de euro, iar un grup de petrecăreți cu destinația Larnaca, Cipru a plătit aproape 3 mii de euro, aceasta fiind cea mai scumpă rezervare a agenției pentru Revelion.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: