Skip to content
Sport

Unde nu ajunge statul, voluntarii fac minuni: mână de la mână pentru ambulanță

facebook.com

Unde nu ajunge statul, voluntarii fac minuni: citiți în cele ce urmează cum mai mulți români au pus mână de la mână pentru un serviciu de ambulanță.

Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași s-a născut din dorința de a oferi servicii medicale în regim de voluntariat pe raza județului Iași. Această inițiativă este una rară și binevenită într-o țară în care serviciul medical este de multe ori ignorat de autorități. Din dorința de a afla mai multe lucruri despre aceast proiect, Ediția de Dimineață a stat de vorbă cu Marius Benchea, inițiatorul serviciului.

„Serviciul voluntar de ambulanță a fost fondat în 14 aprilie 2017 de către 40 de voluntari care au plecat de la o altă insituție unde se ocupau cu acordarea primului ajutor. Cu ajutorul serviciului voluntar de ambulanță au fost realizate diferite programe de informare publică care timp de 7 luni au reușit să mobilizeze aproximativ 3000 de ieșeni și 103 voluntari.

Serviciul Voluntar de Ambulanță a fost un proiect planificat în detaliu, în interiorul ONG-ului Ambulanța.Life. El a fost structurat încă de la început în mai multe departamente pentru a fi complet operaționali. Primul departament înființat a fost cel de intervenție rapidă, care are în componența sa doar voluntari fără studii medicale. Al doilea departament, divizia de tineret, cuprinde peste 50 de voluntari sub 18 ani. Alte departamente care merită menționate sunt cele de fundraising, media, medical și cel de cercetare și implementare al noilor tehnologii. Dorim să aducem în România cea mai bună tehnologie medicală, să arătăm că se pot face lucruri bune și cu bani puțini”, a declarat Benchea.

Găsiți mai multe AICI – inclusiv fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *