Skip to content
Politică

Unde se află liberalul Adomniței în timp ce procurorii „îi bat la ușă”

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Consiliului Județean Iași, condus de liberalul Cristian Adomniței.

Potrivit unor surse agerpres, faptele ar avea legătură cu acordarea unui contract prin procedura „cerere de ofertă” adjudecat de SC Laser Co SRL Iași și semnat în 27 septembrie 2013, în valoare de 340.000 lei și care presupunea 16 repere. Obiectul contractului erau servicii de promovare a județului Iași.

Astfel, în timp ce procurorii anticorupție „bat la ușa CJ Iași”, Adomniței se află la  Bruxelles, acolo unde participă la şedinţa plenară a Comitetului Regiunilor.

„Confirmăm faptul că astăzi dimineaţă la Consiliul Judeţean Iaşi a venit o echipă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Colaborăm cu autoritățile pentru a clarifica situația, toate documentele solicitate fiind puse la dispoziţia procurorilor. Vă informăm că, începând de astăzi, 15 aprilie, până vineri, 17 aprilie, dl. Preşedinte Cristian ADOMNIŢEI participă la şedinţa plenară a Comitetului Regiunilor. Agenda evenimentului a fost stabilită de Comitetul Regiunilor cu aproximativ 2 luni în urmă. Din februarie 2015, domnia sa ocupă funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor, fiind membru în cele mai importante comisii din cadrul acestuia (Comisia pentru cetăţenie, guvernanţă, afaceri externe şi instituţionale – CIVEX şi Comisia pentru politică de coeziune teritorială – COTER). Unul dintre subiectele care vor fi dezbătute în aceste zile este Planul de Investiţii şi Fondul European pentru Investiţii Strategice (împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene, a Băncii Europene de Investiţii, a Băncii Centrale Europene şi ai Comitetului Economic şi Social European).” , se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Iași. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *