Skip to content
Coronavirus

Unde se aplică în România tratamentul cu Remdesivir, medicamentul cu rezultate „semnificative” împotriva COVID-19

maramedia.ro
" "

Remdesivir, unul dintre cele mai promiţătoare antivirale pentru tratamentul COVID-19, a ajuns în România. De alaltăieri, cu acest medicament sunt tratați bolnavi din Timișoara, aflați în stare gravă.

În SUA, medicamentul a devenit noul standard de tratament, în condițiile în care pacienții care au primit Remdesivir s-au recuperat în 11 zile, față de 15 zile cât a durat în medie vindecarea în cazul altor tratamente. De asemenea, mortalitatea a fost mai mică. Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre acest tratament.

" "
" "

La nivel mondial sunt diferite încercări în terapia pentru COVID-19Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVIDRemdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelaltate. Depinde și de țara care face studiulChina zice că nu a avut rezultate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic, a explicat Musta. Europa a acceptat această terapie compasionalăȘi spitalul nostru a primit mai multe doze din acest medicament compasional pentru a fi administrat pacienților noștri cu forme severe de boală”, a adăugat medicul.

E un antiviral care a fost folosit în diferite patologii, inclusiv Ebola, cu efecte bune sau mai puțin bune, studiile sunt contradictorii și acoloDar a fost folosit pentru forme severe și critice pentru pacienții COVID, iar clinic, cei care au studiat această patologie au arătat o evoluție foarte bunăDupă administrare, starea generală s-a îmbunătățit mulți dintre pacienți care au fost chiar critici au depășit această fază”, a spus Musta. El a precizat că la spitalul din Timișoara, această terapie este folosită la pacienții în stare foarte gravă, începând de alaltăieri.

În două zile nu poți spune un rezultat. Vom avea și noi studiul nostru și vom putea face o analiză”, a spus el.

Medicul spune că medicamentul nu este cunoscut să aibă efecte adverse îngrijorătoare sau dătătoare de moarte, de aceea a acceptat folosirea lui pe pacienții de la Timișoara.

Remdesivir intră în protocolul național de terapie, ca și terapie compasionalăAsta înseamnă că firma producătoare va da acest medicament pe niște criterii pe care le stabilește firma respectivăExistă în protocolul național Remdesivir, ca medicație compasională”, a adăugat elMedicul a explicat că firma producătoare, probabil din cauză că nu avea stocuri suficiente, a oferit inițial tratamentul doar pentru femeile gravide, iar acum au dat această medicație câtorva clinici de boli infecțioase, potrivit Digi24.

Întrebat dacă acest tratament va fi cel care va scăpa românii de COVID-19, medicul a răspuns: „Nu știu, e prematur. Sunt multe terapii în studiu. Depinde și de costul terapiei. S-ar putea ca accesarea de către statul nostru să fie mai dificlăÎntotdeauna, la masa bogaților vin cei care au mulți bani.

Remdesivir ajunge, de asemenea, la bolnavi din Iași și București. Agenția Națională a Medicamentului anunța la sfârșitul săptămânii trecute că 30 de doze urmează să ajungă în România.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *