Skip to content
Politică

Unde se duc baronii când se duc? Își pun deoparte sinecuri. Cazul Nichita

nasul.tv

Unde se duc baronii când se duc? Își asigură sinecuri. Citiți mai jos, de exemplu, despre cazul lui Gheorghe Nichita.

Astfel, fostul primar PSD / PRU al municipiului Iași va fi consilier al președintelui Consiliului Judeţean (CJ), Maricel Popa, lider al organizației județene a PSD. Nichita susţine că are nevoie de bani şi că nu mai poate sta deoparte, relatează News.ro.

Gheorghe Nichita a declarat la o televiziune locală că activitatea lui de consilier personal al lui Maricel Popa va începe astăzi (joi) și că va presupune coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Iaşi.

„Am avut o discuţie cu domnul Popa. M-a întrebat ce mai fac şi dacă nu aş putea să ajut la CJ. Am zis că nu vreau drept de semnătură, ci doar să ajut cu experienţa mea. Nu mai pot sta deoparte; am nevoie şi eu de bani, de un salariu. Nu ştiu cât voi câştiga”, a afirmat Gheorghe Nichita.

El a mai spus că nu vrea „încă” să se implice politic în PSD Iaşi şi că angajarea sa la CJ nu reprezintă o mutare politică, în condiţiile în care Maricel Popa este liderul filialei judeţene a PSD Iaşi.

Întrebat ce reacţie crede că va avea actualul primar al Iaşilor, Mihai Chirica (cu care nu se află în relaţii bune), Gheorghe Nichita a răspuns că nu-l interesează ce va spune edilul în funcție.

Amintim că Nichita a candidat în decembrie 2016 pe listele PRU pentru Camera Deputaților, dar partidul nu a intrat în Parlament. Anterior, ex-primarul fusese trimis în judecată de către DNA în două dosare de corupţie.

Cazul lui Gheorghe Nichita nu este singular. La alegerile locale din iunie, Ion Călinoiu (deja fost președinte PSD al CJ Gorj) candidase fără succes ca independent pentru un post de deputat. Eșecul, însă, nu l-a împiedicat pe fostul baron să se orienteze și să își asigure o funcție de consilier personal al noului șef de CJ, PSD-istul Cosmin Popescu, potrivit Impact în Gorj. Călinoiu își pierduse funcția de președinte al Consiliului Județean după rămânerea definitivă a unui raport al Agenției Naționale de Integritate (ANI), care îl declarase incompatibil pe politician, după ce acesta deținuse simultan funcţii în Inspectoratul Şcolar Județean (ISJ) Gorj şi în Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic. Rămânerea definitivă a raportului ANI a fost posibilă din cauză că Ion Călinoiu pur și simplu uitase să achite taxa de timbru când depusese plângere în instanță împotriva Agenției Naționale de Integritate, amintește Gorjeanul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *