Skip to content
Politică

Unde sunt cele mai ieftine locuințe din Capitală

Piaţa imobiliară dă semne de revenire, după cum arată ofertele constructorilor. Cei care vor să-şi cumpere o casă sunt interesaţi de cele care au un consum redus de energie şi de apartamentele ieftine din sudul Capitalei.

Preţurile rămân mari în nordul Bucureştiului, din cauza terenurilor scumpe pe care au fost ridicate casele în perioada de boom imobiliar. Românii au prins din nou curaj şi cumpara locuinţe. Cei mai mulţi sunt tineri cu familie care au nevoie de apartamente mai mari sau vor sa se mute de la bloc la casă.

Cele mai ieftine locuinţe rămân cele din sudul şi estul Capitalei, acolo unde pe terenurile ieftinite de criză s-au construit sute de ansambluri de locuinţe şi vile. Aici, preţurile apartamentelor sunt la jumătate faţă de cele din centrul oraşului, potrivit digi24.ro

Oferte bune sunt şi pentru cei care vor o casă şi au deja un teren. Locuinţele construite pe structură metalică sunt gata într-un timp record. O astfel de casă, de 60 de metri pătraţi costă 45 de mii de euro.

În schimb, în nordul Capitalei, dezvoltatorii construiesc acum şi blocuri pe lângă vilele deja ridicate, însă preţurile rămân mari.

„De exemplu un apartament cu 2 camere in zona Parcul Tineretului are un pret de 70.000 euro, iar un apartament in Aviatiei cu 4 camere si o suprafata considerabila, are un pret care ajunge la 200.000 euro”, a spus Adina Paţilea, reprezentantul unui târg de imobiliar. Pe lângă preţ, în alegerea locuinţei contează şi apropierea de metro, dar ş de centrele comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *