Skip to content
Politică

Unde va fi noul sediu al Primăriei Capitalei. Care sunt motivele pentru care aceasta se mută

Primăria Capitalei va începe, în luna martie, mutarea din sediul actual.

Primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a declarat că Primăria Capitalei se va muta în sediul din bulevardul Regina Elisabeta.

În același timp, acesta a precizat că nu renunță la clădirea de pe Splaiul Independenței, unde își desfășoară în prezent activitatea Primăria Capitalei.

„Sunt în proces, iar administratorul judiciar primește întreținerea, chitanțele de chirie refuză să le taie. Sigur că o cumpăr, pentru aceasta am proces”, a adăugat Oprescu, la o conferință de presă.

Primarul a declarat, pe 19 martie 2014, că sediul Primăriei Capitalei din zona Cișmigiu va rezista la cutremure de 9 grade pe scara Richter, informează Agerpres.

„Consolidarea este, îndrăznesc să spun, aproape făcută, este o metodă nouă, pionierat într-un cuvânt. S-a mai făcut o singură clădire în România (în această modalitate n.r.), după știința mea, a Academiei de Studii Economice. Noutatea este că imobilul este așezat pe niște izolatori și amortizare (…) clădirea este proiectată la o rezistență de 9 — 9,2„, a afirmat primarul general cu prilejul verificării stadiului lucrărilor la vechiul sediu al Municipalității.

„În clădirea referitor la care ne-am exprimat dorința să o cumpărăm vreau să adăpostim toate administrațiile care sunt răspândite prin oraș”, a precizat Sorin Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *